25 de juny del 2010

Directors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català ensenyaran cant coral a 300 nens de Bombai

El projecte, impulsat pel Orfeó Català i la Mehli Mehta Music Foundation, està apadrinat per Zubin Mehta i té com a finalitat difondre la tradició coral occidental en l'Índia. El projecte d'ensenyament de cant coral a Bombai impulsat pel Orfeó Català i la Mehli Mehta Music Foundation (MMMF) arrenca el pròxim 28 de juny amb el desplaçament a la ciutat índia de cinc directors de l’Escola Coral del Orfeó Català. Hi participaran 300 nens indis entre els 6 i 14 anys. Els tallers de cant coral es perllongaran durant 5 setmanes i culminaran amb un concert, el dia 31 de juliol a Bombai, amb un programa que inclourà cançons catalanes.

Es realitzaran tres grups d'alumnes, segmentats per edats: de 6 a 10 anys, de 10 a 14 anys, i un tercer grup per als majors de 14 anys. També s’impartirà formació de direcció coral, amb la finalitat de que la seva tasca tingui continuïtat.

Les escoles de Bombai participants en el projecte són: Mehli Mehta Music Foundation, The Cathedral and John Connon School, The Happy Home and School for the Blind, Bai Avabai Petit Girls High School, Bombai International School i Stop-Gaps Cultural Academy. En total, sumen aproximadament uns 300 nens i nenes, que conclouran la seva formació amb un concert conjunt el proper 31 de juliol en el National Centri for the Performing Arts de Bombai, el programa del qual inclourà les cançons catalanes El cant dels ocells, i El faroner de Josep Vila i Casañas, director del Orfeó Català.

I amb l'objectiu que el projecte tingui continuïtat igualment a Barcelona i reverteixi en els cors de la Escola Coral del Orfeó Català el pròxim curs, les directores aprofitaran la seva estada a Bombai per a realitzar investigació i recopilació de repertoris locals. Aquest projecte educatiu compte amb el suport de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional i Desenvolupament (AECID), l'Ambaixada Espanyola en l'Índia, i el Ministeri d'Afers exteriors i Cooperació, a més del patrocini de la Fundació Damm.