21 de desembre del 2010

Projecte de dansa amb premi

Els Premis Dansacat, organitzats per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) amb l’objectiu de reconèixer i promocionar la feina dels professionals de la Dansa a Catalunya, ha premiat:

El projecte “Dansa a les Escoles”, creat per la ballarina, coreògrafa i co-faundadora de la companyia Nats Nus Dansa Claudia Moreso, es va iniciar l’any 2006 amb l’objectiu de normalitzar la dansa com a opció d’oci cultural i difondre-la com a eina educativa que facilita el procés d’aprenentatge global del nen.


El projecte, que es va iniciar a les escoles públiques de Sant Cugat del Vallès, introdueix la dansa creativa a l’aula de la mà de professionals de la dansa i permet al nen aportar la seva pròpia personalitat a l’hora de moure’s i treballar aspectes com la dinàmica i el ritme, la relació amb els companys, etc.

Aquesta iniciativa corrobora la importància de la incorporació de la dansa en la formació educativa dels nens i professors. A més, confirma la seva concepció de que la dansa és un mitjà d’expressió i comunicació que potencia les capacitats físiques, creatives i emocionals dels nens aportant grans beneficis en el seu desenvolupament personal i social.