4 de juliol del 2011

Quina emoció:

Quatre nens de Vic i un de Gurb, que aquest 2011 fan o han fet els 9 anys, s'incorporaran el proper setembre a l'Escolania de Montserrat. Són Lluís Ariman, Aram Solà, Roger Toran, Roger Barniol (el meu nebot!!!!) i Joan Espuny. Tants de cop d'una mateixa comarca no havia passat mai.
Dels 12 alumnes que el curs que ve s’estrenaran a l’escola de l’Escolania de Montserrat, 5 són osonencs: 4 de Vic i 1 de Gurb. Una coincidència tan inèdita com, segurament, irrepetible. El 'Virolai' sonarà amb més accent de la Plana de Vic que mai.


Quan jo hi anava, jugavem a futbol al pati els de Barcelona ciutat contra els de comarques, sis contra sis; ara podran jugar els d’Osona contra tota la resta”, apunta amb ironia el gurbetà Toni Barniol, pare d’en Roger, un dels cinc nois que entraran a l’Escolania.
Tots ells, que tenen o faran 9 anys aquest any, han hagut de superar una prova de selecció; el proper dia 5 de setembre s’enfundiran la saia i el roquet d’escolà.
En contra del que acostuma a ser habitual, en algun d’ells hi ha influït la tradició familiar. És el cas de Roger Barniol, tercera generació d’escolans de la família
L'any 2001, la Conselleria d’Educació va reconèixer la labor de formació integral que du a terme l’escola de l’Escolania, admetent-la com a centre docent privat d’ensenyament bàsic i artístic. Això permet als alumnes compaginar els ensenyaments generals obligatoris amb els musicals i la participació en el cor. Els nens –mai nenes– hi entren a 4t de Primària i s’hi estan fins a 2n d’ESO, quan els canvia la veu.
Font: http://www.el9nou.cat/noticies_o_0/1896/cinc_osonencs_montserrat