2 d’abril del 2013

Formació sobre veu

II Jornada sobre la Veu Cantada Infantil
27 d’Abril de 2013
 
El proper 27 d’abril tindrà lloc la segona edició de la Jornada sobre la Veu Cantada Infantil a Barcelona, una jornada dirigida a mestres de música, directors de cors infantils i logopedes per donar-los estratègies per conèixer les bases funcionals de la veu de l’infant i com aquesta evoluciona per tal d’adaptar el repertori i les vocalitzacions. En definitiva, aquest curs servirà per saber com els nens han d’utilitzar la veu amb salut.

Els mestres o directors de cors infantils sovint es troben amb infants amb dificultats vocals, i no tenen recursos suficients per ajudar-los a disfrutar cantant.

A vegades, plantejar un treball de tècnica vocal adient als nens també és una tasca que pot ocasionar dubtes ja que sovint els mestres han rebut formació vocal d’adults i tendeixen a aplicar allò que ells han après, i pot no ser l’òptim.
 
En aquest curs volem donar estratègies a mestres i directors perquè els nens utilitzin la veu amb salut, per tenir criteri suficient a l’hora de decidir quan és necessària la consulta a un especialista de la veu, i també per conèixer les bases funcionals de la veu de l’infant i com aquesta evoluciona per tal d’adaptar el repertori i les vocalitzacions

CONTINGUT:
  • Bases anatomo-fisiològiques de la laringe del nen.
  • Com evoluciona la veu de l’infant.
  • El nen amb problemes vocals: Patologies vocals. Característiques de l’hàbit fonatori.
  • Treball corporal i vocal de l’infant.
  • Adequació de la tècnica vocal i del repertori a la veu dels nens, aplicat a la classe o a l’assaig

DESTINATARIS:
Mestres de música, directors de cors infantils i logopedes.

PROFESSORAT:
  • Cori Casanova i Barberà. Metge foniatre. Grau Superior de Cant. Professora de l’ESMUC i del Grau de logopèdia Blanquerna. URL.
  • Marta Jordana i Puig. Logopeda. Grau Superior de Cant. Professora del Grau i PostGrau de Logopèdia .Blanquerna.URL.
  • Gemma Solà. Logopeda. Certificate Master Teacher Voice Craft.

www.consultaveu.cat